Vit tegelsten i inredningen: vad man ska kombinera med

Tegelväggarnas popularitet verkar evig, men inte alla gillar den naturliga färgen på detta material. Det växande intresset för den moderna, skandinaviska och minimalistiska trenden har lett till att vitt tegel har dykt upp i många hus och lägenheter. En vägg som är färdig på detta sätt är intressant i design, men förblir ganska mild och i linje med många trender.

Vilken stil vit tegel är lämplig för

Vita tegelväggar ser bra ut i interiören i hus, lägenheter, samt butiker, restauranger och hotellrum. Detta sätt att färdigställa väggarna passar en mängd olika trender. Inte för ingenting, även bästa utländska casino använder aktivt vit färg i utformningen av delar av webbplatsen. Detta hjälper spelare att snabbt hitta nödvändig information.

Vitt tegel harmoniserar perfekt med rum som är inredda i minimalistisk stil. Det är en något starkare, men fortfarande dämpad accent i interiören, som harmoniserar väl med inte mindre asketiska möbler och en liten mängd dekorationer. 

Men vit tegelsten kan också användas i skandinaviska interiörer, där den passar perfekt med vita möbler och trämöbler. Detta material passar också in i moderna interiörer såväl som retro, vintage och Provence-estetik.

Den vita tegelväggen står också i intressant kontrast till glamourestetiken. Mot denna grova, något ofullkomliga yta ser skimrande möbler och dekorativa småsaker ännu mer intressanta ut. Faktum är att vit tegelsten eller dekorativ sten passar nästan alla stilar.

Hur man utformar en interiör med en tegelvägg

Tegelväggar ser bra ut i en mängd olika rum om de används på rätt ställen och i kombination med rätt omgivningar. Att ordna de rum där det är tänkt att placera en tegelsten på väggen är det värt att följa några grundläggande regler.

Det viktigaste är att välja rätt plats för tegelstenen. Det bör inte vara slumpmässigt, men noggrant utvalda, tack vare denna tegel kommer att betona inredningen och stilen i rummet. Materialet bör användas på väggarna i tillräckligt representativa platser. Du kan till exempel göra detta på väggen mittemot soffan i vardagsrummet eller bredvid bordet i matsalen eller bakom sängens huvudgavel i sovrummet.

Rätt material är också avgörande. För att uppnå önskad effekt på en vägg behöver du inte nödvändigtvis ta bort gips och exponera tegelstenar eller bygga nya väggar. Det är lätt att hitta tegelbeklädnad, klinkerplattor och olika typer av tegelimitationer till försäljning. Men om det finns färdiga tegelväggar i huset (till exempel täckta med torr gips) är det värt att använda dem, fräscha upp dem och måla dem vita.

Vilka möbler passar inredningen med en tegelvägg

Tegel, särskilt vitmålat, är tillräckligt neutralt för att passa perfekt med många olika stilar. På sin bakgrund och i sitt företag ser bra ut en mängd olika material: trä, metall, mjuka tyger, samt glansiga ytor. Nära tegelväggarna kan användas:

  • Trämöbler. Trä kontrasterar vackert med vita tegelväggar och ger en dekorativ, uttrycksfull effekt. Det kan vara enkla furumöbler i skandinavisk stil, eller mer massiva möbler av exotiska träslag med kolonial estetik, och många andra alternativ. Nästan alla träfärger passar bra ihop med vitt.
  • Högblanka lackade möbler. En grov vit tegelvägg blir en bra kontrast till glamouren och de moderna möblerna av glas, lackade skivor och andra material.
  • Möbler i metall. Industriell estetik och loft kommer att se bra ut inte bara på bakgrunden av naturligt tegel, utan också i närheten av den vita tegelväggen.
  • Slab möbler. Alla typer av lådmöbler, skandinaviska, retro, minimalistiska, moderna och i många andra varianter kommer att vara en bra följeslagare för vit tegelsten. Det viktigaste är att det inte nödvändigtvis behöver vara modeller av neutral färg. Tvärtom, färgglada skåp, bord och hyllor kommer perfekt att dekorera rummet med vit tegelsten.
  • Mjuka möbler. Alla stolar, puffar, hörnsoffor och sängar matchar perfekt den vita tegelstenen, mjukar upp dess estetik något och kontrasterar med dess grovhet.

Den dekorativa effekten av tegelväggar är väl värt de pengar och ansträngningar som krävs för att installera dem.