Nya tidens lampor är här

Nu fasas de traditionella glödlamporna ut och ersätts av den moderna tidens mycket mer energisnåla och miljövänliga lampor.

Byt ut dina gamla glödlampor

LED-lampor ökar i popularitet och tar över terrängen allt mer. Inget konstigt med det, med tanke på alla de fördelar som LED-lampor har! LED-belysning är här för att stanna och det är ett gott råd att få in LED-belysning så mycket du kan redan nu. Om du väljer LED-belysning minskar du din energiförbrukning betydligt och du gör även gott för miljön. Men, billiga LED-lampor har många fler positiva egenskaper, som till exempel att de inte avger värme samt att de är helt flimmerfria.

Vill du ha din LED-lampa dimbar? Många av dem är det, men tänk på att du måste ha en speciell dimmer för just LED-lampa.

Du byter enkelt ut din glödlampa mot en LED-lampa. Visste du att LED-lampor har exakt samma fästen som glödlampor? Det är alltså inga som helst problem att byta ut dem. De allra vanligaste socklarna är E27- och E14-skruvsockeln.

Vad ska jag tänka på när jag köper LED-lampor?

Först och främst bör du tänka på rummet där lampan är tänkt att vara. Vad är det du vill ha för ljus där och hur används rummet? I ett vardagsrum vill man oftast ha en lite mer stämningsfull och hemtrevlig belysning, medan man i ett kök kanske vill ha möjlighet att ha ett starkare ljus så att man ser bättre.
Det är klokt att välja många slags olika ljuskällor i ett hem – allt för att du ska kunna välja den belysning som passar vid rätt tillfälle.
Dimbara lampor gör det lätt att få till den där härliga känslan i ett hem och kan vara väl värda att satsa på att investera i lite fler sådana lampor. En tanke att komma ihåg är att generellt gäller regeln – fler ljuskällor höjer mysfaktorn i ditt hem!